Een unieke beleggingsstrategie voor institutionele beleggers

Een unieke beleggingsstrategie voor institutionele beleggers

De vraag naar een geïntegreerde duurzaamheidsaanpak is bij institutionele beleggers stilaan een must. Bij Econopolis maakt deze aanpak sedert onze oprichting deel uit van ons DNA. Duurzaamheid is bij ons dan ook meer dan een label. Het maakt net als onze onafhankelijkheid en onze resultaatsgedrevenheid deel uit van onze unieke beleggingsstrategie.

Wil u meer weten? Aarzel dan niet om ons te contacteren.

Duurzaam investeren

Voor Econopolis is duurzaam beleggen meer dan een onderdeel van wat we doen. Het is hoe we de dingen doen. We houden voor elke belegging rekening met de ESG-score van elk bedrijf. Daarenboven hanteren we een langetermijnvisie. Wij investeren enkel in bedrijven die over lange termijn waarde creëren. Op die manier voeren we een duurzaam beleid in de brede betekenis van het woord.

Onafhankelijk investeren

Het Econopolis team houdt bedrijven waarin we overwegen te investeren uitvoerig tegen het licht. We kijken niet naar de samenstelling van vaak arbitraire ‘benchmarks’ die weinig relevant zijn. Op die manier beleggen we alleen in de bedrijven waar we echt in geloven. Dankzij deze brede scope kan ons beleggingsteam beslissingen nemen waar u de vruchten van plukt.

Resultaatgericht investeren

In onze beleggingsstrategie hebben we speciale aandacht voor groeilanden. In zijn bestsellerboek Econoshock beschreef Econopolis-oprichter Geert Noels al de verschuiving van het economische zwaartepunt van de wereldeconomie richting groeilanden. Dankzij onze research & investement hub in Singapore hebben we in de nieuwe economie ook de vinger aan de pols.